Skip links

Stazo® marinedeck

Rond 1985 begon STAZO marine equipment b.v. met onderzoek naar alternatieven voor teakhouten dekken. Alle mogelijke opties werden onderzocht, met inbegrip van kunststoffen zoals PVC. Het doel van ons onderzoek was een uiteindelijk product met hoge antislip eigenschappen, eenvoudig schoon te houden, met een lange levensduur en met weinig of geen onderhoud. Eigenlijk was natuurlijke kurk onze eerste keus en de resultaten van ons onderzoek bevestigden dat wij met kurk op de juiste weg waren.

Onderzoek

Rond 1985 begon STAZO marine equipment b.v. met onderzoek naar alternatieven voor teakhouten dekken. Alle mogelijke opties werden onderzocht, met inbegrip van kunststof en zoals PVC. Het doel van ons onderzoek was een uiteindelijk product met hoge antislip eigenschappen, eenvoudig schoon te houden, met een lange levensduur en met weinig of geen onderhoud. Eigenlijk was natuurlijke kurk onze eerste keus en de resultaten van ons onderzoek bevestigden dat wij met kurk op de juiste weg waren.

Suberose Parenchyma

Suberose Parenchyma is de Latijnse naam voor schors van de kurkeik (Quercus Suber). Het is een uiterst homogene grondstof die vrijwel uitsluitend bestaat uit kanaalloze membraam cellen. Kurk wordt gevormd door dode cellen en iedere kurk cel bestaat uit een minimum aantal vaste stoff en en een maximum aan gasvormige materialen, atmosferische lucht met koolstofdioxide. Eén cm3  kurk bestaat uit ca. 40 miljoen cellen. Kurk is een excellente thermische isolator en kan warmteverlies met 36% reduceren en lage temperaturen met 53%. Kurk wordt bijvoorbeeld gebruikt in hitte beschermende schilden bij de ruimtevaart.

Kurk

Door gebruik te maken van de natuurlijke voordelen en eigenschappen van kurk, speciale machines en de ontwikkeling van een hoogwaardige, synthetische en hybride binder, die in de loop der jaren meerdere malen werd verbeterd en aangepast aan de laatste milieu eisen. Hierdoor komt een uiterst duurzaam basis product tot stand.

Marinedeck 2000®

MARINEDECk® heeft zich al meer dan 35 jaar bewezen

Rond 1985 kozen vele eigenaren van vele uiteenlopende vaartuigen voor MARINEDECK 2000®. Dikwijls op aanbeveling van vrienden, naar aanleiding van de resultaten van onafhankelijke testen, of op basis van onze 35 jarige ervaring en de bewezen hoogwaardigheid en duurzaamheid van het product.

  • Korte levertijden
  • Maatnauwkeurig en snel te aanbrengen
  • Het vaartuig kan in het water blijven
  • Minder productieuren = minder geld
  • Kan eenvoudig worden gereinigd

Onze 1-stuks productie van PreFab (kant-en-klare) scheepsdekken vervangt de traditionele wijze om dekken op vaartuigen aan te brengen en biedt een “no risk concept” in voor de jacht- of scheepswerf of de eigenaar. Middels maatsjablonen kunnen de exacte maten en ontwerp instructies worden overgedragen. Beiden stellen ons in staat om ieder dek precies op maat en volgens het gewenste ontwerp kant-en-klaar te vervaardigen.

Luxe jachten

Het hoge comfort niveau zorgt er voor dat vele architecten op “het MARINEDECK 2000® spoor” uitkomen. Niet alleen architecten raakten enthousiast over de bijzonder eigenschappen, ook eigenaren en kapiteins kiezen dikwijls voor MARINEDECK 2000®.
Het comfort en vele andere voordelen zijn ondermeer het resultaat van de natuurlijke eigenschappen van kurk. Zelfs bij blootstelling aan de meest extreme klimaten blijft MARINEDECK 2000® comfortabel.

MARINEDECK 2000 standaard plank- en plaatmaten

• Standaard plankmaten: 36 mm, 50 mm, 75 mm en 125 mm breed x 1880 mm lang x 9 mm dik.
• Standaard plaatmaten: 410 mm en 500 mm breed x 1880 mm lang x 9 of 6 mm dik.

Cruise schepen, rondvaartboten en veerponten

Een aantal jaren geleden deed de Technische Universiteit van Delft, afdeling maritieme techniek, onder leiding van Prof. Phd. Arie Albers, een onafhankelijk onderzoek naar scheepsdekken. Uit dit onderzoek blijken de voordelen van MARINEDECK 2000® t.o.v. houtsoorten en andere synthetische materialen. Sinds de publicatie van dit rapport zijn vele scheepsarchitecten en eigenaars enthousiast geworden voor dit product. Onder meer de extreme duurzaamheid, het eigen voorkomen en de uiterst geringe mate van onderhoud kenmerken de voordelen van MARINEDECK 2000®.

Garantie

De garantie op alle MARINEDECK 2000® planken, platen en PreFabs bedraagt in principe 5 jaar.

Het schoonmaken gaat eenvoudig, moeiteloos en snel

Het onderhoud van MARINDECK 2000® bestaat uit schoon houden met een hand of steel dekschrobber en met 2 types deksponzen (wit en blauw). Door gebruik te maken van deze dekschrobbers en deksponzen, in combinatie met de Tricel zeep, kan ieder dek eenvoudig moeiteloos en snel worden gereinigd. Voor de normale reiniging wordt de witte spons gebruikt. Voor vervuilde oppervlaktes wordt de blauwe spons gebruikt en voor sterk vervuilde oppervlaktes kan zelfs een bruine spons worden geleverd. Uitgebreide reinigingsinstructies zijn gepubliceerd op onze website.

Handleidingen & instructies

Sinds rond 1985 kozen vele eigenaren van vele uiteenlopende vaartuigen voor MARINEDECK 2000®. Dikwijls op aanbeveling van vrienden, naar aanleiding van de resultaten van onafhankelijke testen, of op basis van onze 25 jarige ervaring en de bewezen hoogwaardigheid en duurzaamheid van het product.

Project video's